Spring naar content

Bij Tiuri ontdekt je jouw artistieke talent

Met Tiuri ga je op ontdekking naar jouw artistieke talent. Met ons talentontwikkelingsmodel helpen we performers met een beperking over de volle breedte helpt hun talent te ontwikkelen.

De reis naar het podium…

Talentontwikkeling is de hartslag van Tiuri. In tijden dat de filosofie was om leerlingen met een (cognitieve) beperking na het speciaal onderwijs vooral een fijne dag te geven, zagen we bij Tiuri iets anders. Puur artistiek talent. We zagen acteurs en dansers die de taal van beweging en verbeelding van nature beheersen.

Onze visie groeide door de jaren heen organisch uit tot een model voor het ontwikkelen van het theatertalent van mensen met een beperking. Een missie die bovendien de inclusie van deze groep bevordert. Dat maakt Tiuri tot een bijzonder instituut dat performers met een beperking over de volle breedte helpt hun talent te ontwikkelen. Iedereen op zijn of haar eigen niveau.

Werkplaats

Tiuri kent verschillende ‘podia’. De basis is nog steeds onze Tiuri werkplaats. Hier ontdekken leerlingen die afkomstig zijn uit het speciaal onderwijs, onder begeleiding van professionele docenten hun passie voor theater en dans.

 

Talentlab

Vervolgens kunnen talenten doorstromen naar een tweede fase: het Tiuri talentlab. Hier ontmoeten de spelers met een buitengewone aanleg voor dans of theater voor het eerst andere podiumkunstenaars. Het Tiuri talentlab is de brug naar die wereld van de professionele podiumkunsten.

 

Compagnie

Een gelijkwaardige en wederkerige leerschool waarin onze talenten en (andere) professionals (in opleiding) elkaar inspireren. In de laatste fase schitteren onze natuurtalenten in producties van ons professionele inclusieve gezelschap: Compagnie Tiuri. Hier werken ze samen met andere gerenommeerde professionals aan voorstellingen met impact.