Spring naar content

wij zijn Compagnie Tiuri

Ons gezelschap bestaat uit mensen die beginnen bij het ‘doen’ en proberen daarmee het overmatig ‘denken’ van de (Westerse) wereld los te laten. De performers van Compagnie Tiuri zijn mensen met en zonder een beperking, en het gezelschap heeft de kracht om dit binnen een mum van tijd te doen vergeten. Dit komt door de hoge artistieke kwaliteit die wij waarborgen. Hiermee legt het gezelschap een directe lijn naar de toekomst.

Wij geloven in een samenleving waar eenieder volledig tot bloei en wasdom kan komen en daarmee hun pure artistieke talent najaagt. Samen streven we naar een wereld waarin creativiteit en artistieke expressie worden gewaardeerd en waar iedereen de kans krijgt om zijn potentieel te ontwikkelen en te laten zien.

Samen in beweging

Bij Compagnie Tiuri staat ‘de ontmoeting’ centraal. We nodigen andere kunstprofessionals uit om met ons samen te werken, waarbij we starten bij dit beginpunt: de kwalitatieve ontmoeting tussen diverse mensen. Ons danstheater kenmerkt zich door het organisch samenbrengen van verschillende werelden en een rauwe beeldentaal met een poëtisch randje. We zijn geïnteresseerd in wie iemand is en verspreiden onze menselijkheid als een olievlek de wereld in.

 

Voorstellingen met impact

Voorstellingen van Compagnie Tiuri …

Samen in beweging

In die reis staat voor ons ‘de ontmoeting’ centraal. We zijn benieuwd naar de ander en willen samen verder reizen. Daarom nodigen wij met Compagnie Tiuri andere kunstprofessionals uit om met ons samen te werken. In elke samenwerking proberen we dan ook te starten bij dit beginpunt: de kwalitatieve ontmoeting tussen diverse mensen. Elkaar daadwerkelijk zien, voelen en verder brengen. Ons danstheater is gekenmerkt door het organisch samenbrengen van deze werelden en wordt omhult door een rauwe beeldentaal met altijd een poëtisch randje. We zijn niet alleen geïnteresseerd in wat iemand kan, maar vooral in wie iemand is. Met die instelling verspreiden we onze menselijkheid als een olievlek de wereld in.

 

We inspireren elkaar

In die reis staat voor ons ‘de ontmoeting’ centraal. We zijn benieuwd naar de ander en willen samen verder reizen. Daarom nodigen wij met Compagnie Tiuri andere kunstprofessionals uit om met ons samen te werken. In elke samenwerking proberen we dan ook te starten bij dit beginpunt: de kwalitatieve ontmoeting tussen diverse mensen. Elkaar daadwerkelijk zien, voelen en verder brengen.

Een dynamisch aanbod van puur artistiek talent

Compagnie Tiuri ziet het als een plicht om niet enkel voorstellingen te maken voor het autonome theaterpubliek, maar om juist ook educatieve doelen na te jagen in het (speciaal) onderwijs. Hierdoor maken wij de cirkel rond. Wij scouten onze talenten in het speciaal onderwijs en geven hen de kans om na veel ervaring gedurende hun ‘talentontwikkelingstraject’ bij Tiuri hun kunsten te gaan delen binnen Compagnie Tiuri. Hiermee brengen zij alles dat zij geleerd en ontdekt hebben terug naar een plek waar jonge kinderen zoals zij dezelfde (ongekende) dromen hebben. Dit betekent dat onze performers van ‘leerling’ naar ‘meester’ gaan en hun vakmanschap delen met mensen zoals zij zelf. Dit maakt voor ons de cirkel rond.

De productie You and Me and al the Others is hier een mooi voorbeeld van.

Onze kernwaarden; Puur Artistiek Talent

PUUR

Compagnie Tiuri bestaat uit en werkt graag met mensen die hun eigen en elkaars menselijkheid volledig omarmen. Van nature zijn onze bijzondere performers puur, eerlijk en oprecht. Zij staan dicht bij hun eigen oorsprong en hierdoor eisen zij dat ook organisch op bij anderen. “Ik ben mens doordat ik jou als mens zie”. We zien en erkennen de ander in al zijn kleuren, vormen en maten. Binnen onze producties zoeken wij ook naar gastperformers die naar deze pure en filterloze plek in zichzelf op zoek willen gaan. Zodat het artistieke werk voorbij kaders vaart en aanzet tot ontmoeten, verandering en het gevoel van community. Dit is onze artistieke signatuur.

ARTISTIEK

Compagnie Tiuri gelooft in de kracht van de (podium)kunsten. Kunst verruimt, verbreedt, versmelt en verzacht. Het bevraagd, het verliest, het doorkruist en het verwondert. Bovenal omarmt het de creatieve kracht die in ons allen huist om verhalen en zeggingskracht te delen met de wereld om ons heen. De beoefening van danstheater geeft de Tiuri performers handvatten om zichzelf niet alleen als artiest te ontwikkelen, maar juist ook als mens te groeien en bestaansrecht op te eisen in onze samenleving. Ondertussen laten onze performers aan heel Nederland zien wat voor puur artistiek talent zij bezitten.

TALENT

Compagnie Tiuri is bij uitstek de plek waar talentontwikkeling plaatsvindt voor mensen met en zonder een beperking. In deze inclusieve omgeving wordt gewerkt aan het bevorderen van het artistieke talent van eenieder, maar juist ook de groei op mentaal-, communicatief en samenwerkend vlak. Deze holistische benadering kenmerkt heel Tiuri en daarmee ook ons gezelschap. Wij geloven erin dat ieder mens evenveel kansen verdient om hun talent te ontplooien in de wereld. Bij Tiuri hebben wij een educatieve omgeving gecreëerd voor mensen die tot nu toe vaak buiten de boot vielen. Wij leiden deze mensen intern op tot allround performer en zodoende worden zij klaargestoomd voor ons eigen danstheater gezelschap.

Heb je een vraag aan ons?

neem contact op