Spring naar content

Introdans viert kracht van menselijke uniekheid met Tiuri compagnie

Breda - 28 november 2023

De cast van de nieuwe voorstelling HubClub’23 van Introdans is onweerstaanbaar. Helemaal omdat kunstenaar Bas Kosters voor styling en kostuums zorgt. Het sfeertje in de voorstelling wordt als in een nachtclub waar publiek zo’n beetje met de neus op de dansvloer zit en wordt getrakteerd op verrassingen. Compagnie Tiuri danste ook met introns mee.

Samenwerking tussen Introdan sers en dansers en tien choreografen uit verschillende werelden is geen noviteit voor het Arnhemse gezelschap. De Ontmoeting, een reeks voorstellingen die choreograaf Adriaan Luteijn de afgelopen 20 jaar ontwikkelde, is de voorloper. HubClub’23 gaat een stap verder. Het is De Ontmoeting in XL-formaat met pareltjes van Nederlandse inclusieve en professionele podiumdanskunst.

Voor Adriaan Luteijn is ’t een logische volgende stap in Introdans’ ambitie zoveel mogelijk facetten van danskunst zichtbaar te maken. „Het zijn moderne dansvoorstellingen waarbij onze dansers op de vloer staan met een grote variëteit aan gastdansers, in stukken gemaakt door makers die een volledig inclusieve manier van werken omarmen. Wie in het publiek zit moet denken: Hé, dit ben ik!”