Spring naar content

Fast Forward | Samenwerking tussen Compagnie Tiuri en Hofesh Shechter Company!

Juli/Augustus 2024

In juli en begin augustus heeft Compagnie Tiuri een inspirerende samenwerking met de gerenommeerde Hofesh Shechter Company in Londen afgerond. Tijdens deze periode heeft het gezelschap, samen met de dansers van Shechter II, gewerkt aan een dansfilm getiteld ‘A Bird Named Mansour’. Deze unieke ervaring wordt vastgelegd in de documentaire ‘Muses’.

Deze bijzondere samenwerking maakte deel uit van het Fast Forward-programma van Fonds Podiumkunsten, dat mid-career-makers zoals Jordy Dik de kans biedt om hun werk internationaal te verdiepen en hun netwerk uit te breiden. Jordy Dik, artistiek leider van Compagnie Tiuri, heeft deze gelegenheid aangegrepen om zijn inclusieve dansgezelschap verder te ontwikkelen met een internationale uitstraling. Het traject omvatte een onderzoekslab en de creatie van een dansfilm bij Hofesh Shechter Company in Londen, waarbij vijf dansers van Compagnie Tiuri betrokken waren.

“Het Fast Forward-traject was voor mij als choreograaf en mens een unieke stap richting de toekomst. De samenwerking met Hofesh Shechter Company was een rijke en waardevolle ervaring. De briljante choreografieën, de kwaliteiten van de dansers en de indrukwekkende muziek van Hofesh hebben me diep geraakt en geïnspireerd,” aldus Jordy Dik. “Het was een geweldige kans om samen te werken met zulke getalenteerde dansers en de gehele organisatie beter te leren kennen. Deze ervaring heeft me geholpen verder te groeien en bij te dragen aan de dans- en communityartwereld, zowel in Nederland als internationaal.”

Holland Dance Festival is een trotse samenwerkingspartner van Compagnie Tiuri voor het Fast Forward-programma.